hårtap

Gleden av å få håret tilbake er stor

Gleden av å få håret tilbake er stor

Hva er hårtap?

Hårtap er et veldig vanlig medisinsk fenomen som vi alle har sett. Vi kjenner i det minste noen få mennesker i våre liv som går gjennom det. Noen av oss kan gjennomgå det selv. Hårtap påvirker millioner av mennesker rundt om i verden og vil påvirke flere millioner i fremtiden. Hårtap, som du kanskje forventer, er ikke noe som noen virkelig gleder seg til å få.

Saken er at hårtap er i stor grad arvelig. Dette betyr at det kanskje ikke er mye som noen kan gjøre for å forhindre håravfall. Hvis det er håp om å erobre håravfall, må vi først forstå det intimt. Heldigvis er det mange forskerteam over hele verden som jobber utrettelig for bedre å forstå håravfall i håp om å vite hvordan de skal bedre bekjempes. En profesjonell hårtap behandling kan her være et steg i riktig retning. 

Dynamikken i hårtap behandling

Hårtap refererer vanligvis til tap av hårdekning i en persons hodebunn over tid. Hårtap oppstår i forskjellige former og skjer på forskjellige punkter i en persons liv, igjen i stor grad basert på arvelighet. Mannlig skallethet er den vanligste typen hårtap og begynner vanligvis å påvirke menn i løpet av tredveårene. Når det er sagt, kan noen menn oppleve dette for tidlig, noen ganger så tidlig som i slutten av tenårene.

Det er også mer eksotiske former for hårtap. En av dem er ujevn skallethet. I stedet for at hårdekningen sakte går tilbake fra toppen av pannen lenger bakover, oppstår ujevn håravfall sporadisk i hele hodebunnen. Dette er veldig uvanlig og krever drastiske løsninger for å dekke opp. Den vanligste måten er å la personen barbere hodet helt og deretter ta på seg en full parykk. Til syvende og sist er håravfall noe som ikke blir ønsket velkommen, men som kan håndteres.