hårtap

Håret er en viktig del av mannen

Håret er en viktig del av mannen

Bør menn bry seg mindre om hårtap?

For mange menn er håravfall et virkelig og presserende spørsmål. For noen menn er problemet rent estetisk fordi de rett og slett ikke ønsker å bli sett av publikum uten et fullt hode med hår av frykt for dårlige førsteinntrykk. For andre menn er hovedårsaken sosioøkonomisk, spesielt med tanke på at menn med hårtap generelt sett blir sett på som mindre befalende på arbeidsplassen.

Men hva hvis menn bare sluttet å bekymre seg for håret? Hva om menn begynte å gi et eksempel på at de ikke vil bli plaget av dette problemet lenger? Ville det bidra til å endre omstendighetene? Dette er absolutt et veldig interessant tema å tenke på. Og det ville være en kjærkommen endring for mange, skallet, balding eller på annen måte, å gå inn i et arbeidsmiljø som var mindre opptatt av utseende og mer bekymret for arbeidsplassens ytelse.

Hva om menn sluttet å bry seg om hårtapet?

En annen ting å ta i betraktning ville være presedensen som dette kunne sette. Hvis nok menn sluttet å bry seg om hårtap, kan det faktisk være i stand til å starte en ny trend i samfunnet der vi brydde oss mye mindre om utseendet bare fordi nok mennesker var modige nok til å starte dette som en bevegelse. Det kan til og med være analogt med motkulturelle bevegelser på 1960-tallet.

I ånden av å prøve å være mindre overfladisk, kan det bare være på høy tid at menn slutter å bry seg så mye om hvor mye hår de har på hodet. Ikke bare ville det være sunnere for dem å ha en mindre ting i livet å bekymre seg for, men det kan bare være gnisten som er nødvendig for å vekke en ny trend som bryr seg mindre om hvordan folk så ut og mer om hva de gjorde. Ville det ikke være en nydelig verden?