skredpakke

Høy sikkerhet på ski

Høy sikkerhet på ski

Ski er en herlig sport som mange nordmenn dyrker på et eller annet nivå. Mange av disse mener at en tur i offpisten er en del av skituren, fordi det er gøy, spennende og utfordrende. Men er du egentlig oppmerksom på din sikkerhet og godt forberedt før du kjører i offpisten?

Hvis uhellet skjer

I offpisten er det større risiko for uhell og ulykker, og derfor er det viktig å være godt forberedt før du kjører der. Det gjelder både for at du kan passe på deg selv, men også andre som du kjører sammen med.

Derfor anbefales det virkelig at du har utstyret i orden og investerer i en såkalt skredpakke. En skredpakke består av alle de ting du trenger når du kjører i offpisten for å øke sikkerheten for deg selv og vennene dine. En slik anbefales å inneholde følgende gjenstander:

 – En ryggsekk for oppbevaring

 – En skreddbipper som festes rundt deg selv og sender et signal dersom du blir fanget under snøen

 – En sonde som gjør det mulig å lokalisere det presise punkter under snøen, der en person er begravet

 – En spade som du kan bruke for å grave personen fri

Ha fornuften med deg

Selvom du er utstyrt med en skredpakke og ordentlig sikkerhetsutstyr, så er det noen generelle råd du bør følge hvis du vil kjøre i offpisten. Det gjelder at du aldri bør kjøre alene, og at du aldri bør kjøre langt unna de du kjører med. Sørg for at du er trygg på ski og ordentlig kjent med utstyret ditt, og sørg alltid for at både du og de andre har med skreddutstyr.

Tenk på været og husk på, at det alltid kommer andre gode dager dersom det ser usikkert ut. Selvom det er gøy og spennende, så bør sikkerheten alltid være i sentrum hos deg.