mandolin

Lær deg å spille mandolin

Lær deg å spille mandolin

Hvis du har gått med en liten drøm å magen om å kanskje lære deg å spille mandolin har kanskje timingen aldri vært bedre enn den er akkurat nå. Vi har mer tid enn noensinne nå som verden er stengt ned og fordi ingen helt vet når det kommer en stor endring i positiv retning, vil det være mange som kommer til å angre hvis de ikke hopper på sjansen for å bruke tiden godt. 

for når vi er tilbake til normalen har vi ikke den samme friheten som vi har nå, og det å lære seg å spille mandolin er en perfekt aktivitet som tar fokus bort fra det som er litt slitsomt akkurat nå og gir masse glede og mestring – og det trenger vi alle sammen en stor pasjon av akkurat nå. bare det å ha en aktivitet som er gøy å drive med gjør det verdt investeringen.

Et instrument med lang historie

En mandolin er et strengeinstrument som opprinnelig kommer fra Italia og så dagens lys for første gang på 1800-tallet. Det er et instrument som har blitt brukt i klassisk musikk helt siden opprinnelsen, men i dag kan man se mandolinen på mange andre scener og i mange andre sammenhenger enn bare den klassiske musikken. Det er et instrument som har utviklet seg både i bruk og popularitet og tilbyr en helt spesiell lys som flere og flere blir glade i.
 
De aller fleste mandoliner har fire doble strenger, der to og to strenger er stemt sammen, men det finner varianter med færre også. I motsetning til de eldre utgavene av en mandolin kan man i dag finne mandoliner som både er elektriske og akustiske, så man kan velge det man liker best og gir best diversitet i forhold til det man vil bruke den til. Jeg kjøpte min på Danmusikk, for de har begge typer, sånn at jeg kunne sammenligne.