plast

Plast er overalt

Plast er overalt

Tenker du noen ganger over alle de fantastiske tingene du omgir deg med hver dag som er laget av plast? Det kan godt være du ikke gjør det, men det burde du. Her skal vi se litt nærmere på noen av de tingene du bruker hele tiden som er laget av plastikk og hvorfor det er så populært. 

Tak

Det finnes faktisk mange tak som er laget av plastikk. Det er ikke alle takene som er gjennomsiktige, men kan få termotak som er gjennomsiktige og som slipper lys inn, eller man kan få bølgeplater som ser ut som vanlig taksten, men er laget i holdbar plast. Dermed kan man revolusjonere den måten man monterer tak på, og mange av typene legger faktisk også opp til at det noe man kan utføre helt selv. 

Biler

En annen ting man bruker plast til som mange ikke er klare over, er biler. Det er nemlig sånn at plast i prinsippet kan formes til absolutt hva som helst, og det gjelder også biler. Biler er nemlig noe som trenger funksjonelt design, fordi de skal være aerodynamiske, og dermed blir det kanskje litt ekstra viktig at man kan forme materialer som man vil. Da er plast helt perfekt, og man bruker selvfølgelig en type plast som er svært holdbar når man skal lage biler. 

webplast.no kan du lese mer om plast og hvorfor man bruker det i så mange forskjellige deler av den verdensomfattende industrien. 

Når ble plast populært?

Det mange ikke vet er at plast begynte å bli utrolig populært på 1930-tallet. Da var det et nytt, spennende og utrolig moderne materiale, og det ble populært å bruke i alt fra servise til mote. Man hadde til og med synlige glidelåser på noe motetøy fordi det var stilig at det var plastikk. Det er kanskje ikke like nytt i dag, men det er fremdeles spennende.