eggløsningstest

Sjekk når du har eggløsning

Sjekk når du har eggløsning

Forsøker du å bli gravid, da er det én ting som er helt essensielt for å øke sannsynligheten. Og det er nemlig å sørge for at befruktningen skjer i tiden rundt eggløsning. Det er nemlig her fruktbarheten er på sitt høyeste, og derfor her du har størst sjanse for å bli gravid. Det gir derfor veldig god mening å forsøke å vite ca. når du har eggløsning, og det kan du gjøre på flere måter.

Noen kvinner reagerer med fysiske tegn på eggløsning, og her kan du for eksempel være oppmerksom på økt kroppstemperatur, vondt i magen og andre lignende tegn. Dette er dog veldig usikkert og vanskelig å merke for mange. En annen måte er rett og slett å telle dager. Eggløsningen skjer nemlig vanligvis 12-16 dager før din neste menstruasjon, og sannsynligheten for graviditet er høyst i dagene opp til eggløsningen. Dette varierer dog fra kvinne til kvinne og menstruasjon til menstruasjon, og spesielt ved uregelmessige menstruasjoner kan det være nesten umulig å estimere.

Den beste og absolutt mest nøyaktige metoden er dog å anvende en eggløsningstest. Dette er mye mer presist og pålitelig enn de metodene som er angitt over. Ved en eggløsningstest måles nivået av et hormon som kalles LH, som altså stiger i forbindelse med eggløsning. Dette hormonet kan måles i urinen, og derfor er det faktisk veldig enkelt å få et presist resultat i hjemmet. Det er en stor hjelp for deg som forsøker å bli gravid, fordi du øker sannsynligheten betydelig for å lykkes med befruktningen. Derfor bør du alltid ha et par stykker av disse eggløsningstest liggende hjemme, slik at du hver måned kan sjekke når det passer. Du kan med fordel telle dager etter siste menstruasjon og bruke testen når det nærmer seg, slik at du ikke bruker alt for mange.