Squishmallows

Trender og leketøy

Trender og leketøy

editorial

Barn blir i stor grad utsatt for trender når det kommer til leketøy og ting de vil ha. Men hvordan virker egentlig dette, og hvordan filtrerer man ut det barnet egentlig ønsker seg? Det skal vi se litt nærmere på her.  

Trender og leketøy

Det er jo sånn at trender kommer og går når det kommer til leker, og barn blir påvirket av reklame i like stor grad som vi voksne gjør. Det kan for eksempel være lekereklamer, som du helt sikkert husker fra da du var barn, og det kan være ting som andre barn har. Både på skolen og i barnehagen, snakker gjerne barn om leker, og derfor blir det gjerne noen ting som blir trendy. 

Fokus på kvalitetsleketøyet 

Squishmallows

Barn har som regel ikke noe voldsomt begrep om kvalitet, og kan bli like glad i en bamse fra tivoli til et par kroner som i et dyrt leketøy. Det er altså hverken penger eller kvalitet som avgjør for barnet, men det kan være viktig for deg. Det vi voksne vet, er jo at kvalitet er det som gjerne varer over lenger tid, og det er en vesentlig faktor når man kjøper leketøy. Det skal gjerne tåle en del, skal tåle å bli vasket og lekt med – og gjerne i flere år. Etter hvert som vi er blitt mer miljøbevisste, er det også blitt mer relevant å tenke på hvor lenge man kan leke med noe, hvor lenge er det relevant? Det er jo synd for miljøet hvis man skal kaste det etter kort tid.

Leker som Squishmallows og andre typer leker som oppfordrer til samleverdi og fantasi, kan være et godt utgangspunkt for leker man har lenge – og som passer til flere aldre. Det er leker som også fint kan lekes med sammen med andre leker og inngå i helt andre universer. Det er viktig å tenke på.