aluminiumsprodukter

Ulike ting vi bruker aluminium til

Ulike ting vi bruker aluminium til

Aluminium er et svært populært materiale som vi bruker til mange ting, og det er det flere gode grunner til. Her skal vi se litt nærmere på hvordan vi bruker aluminium, og hva du kanskje bruker hver eneste dag som er laget av nettopp dette materialet. 

Hvorfor aluminium?

Du lurer kanskje på hvorfor man nettopp bruker aluminium og ikke plast eller andre metalliske materialer? Det er det et enkelt svar på. Det er nemlig sånn at aluminium i tillegg til å være et svært allsidig og fleksibelt materiale, har noen helt spesielle egenskaper som gjør at det egner seg godt til en rekke forskjellige produksjoner. Det gjelder blant annet ting som biler. Man lager selvfølgelig biler i flere forskjellige typer materiale, og ikke bare aluminium, men det er allikevel mange grunner til at man velger aluminium når man gjør det. Det er nemlig sånn at aluminium er svært lett å forme, og dermed kan man enkelt lage funksjonelt design. Hvis du tenker på biler, så skal de gjerne ha en aerodynamisk form, og dermed er det ikke så rart at man bruker nettopp aluminium. Det at man enkelt kan forme materialet, gjør også at man kan lage funksjonelt design innenfor andre produktgrupper. Det er altså ikke merkelig at man bruker aluminium når man skal lage både maskineri og verktøy. 

Aluminiumsprodukter er overalt. Det er det dog også flere grunner til. Det er nemlig sånn at i tillegg til å være svært formbart, er aluminium også et materiale som er både sterkt OG lett. Det vil si at man kan bruke aluminium til produkter som trenger å være robuste uten å veie for mye. Dette gjelder selvfølgelig for verktøy, som er viktig at er lette, men sterke. Det gjelder dog også for ting som bærbare datamaskiner og smarttelefoner. Derfor vil du ofte se at disse har et skall av aluminium.